السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الزلابية
*****
معلقه كبيرة خميرة
معلقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
معلقه كبيرة زيت
40 جرام دقيق
100 جرام ماء دافىء
نصف كيلو دقيق
30 جرام نشا
كوبيتين ونصف مايه للعجبن
زيت للقلى
شربات تقيل
الخميرو والسكر والملح و40 جرام دقيق والزيت وربع كوب المايه الدافىء نقلبهم مع بعض ونسيبهم بتخمروا لمدة ساعه ودى تبقى خميرة الزلابيا
وبعدين لما تخمر نجيب الدقيق والنشا والمايه ونعجن ولاذم تكون سايله ولو إحتاجت العجينه إذا كانت يابسه نحطهلها مايه
وبعدين نحط العجينه المتخمرة ليها ونسيبها تخمر ساعه كمان
وبعدين بعد ما تخمر نقلبها كويس ونسخن الزيت ونحضر معلقه صغيرة وطبق صغير فيه زيت ونمسك العجينه بقبضة إيدينا تطلع من قبضتنا كدا كورة صغيرة بالمعلقه الصغيرة نغمسها فى الزيت ونقطع الكورة ودا عشان العجينه ما تلزقش فى المعلقه ونحطها فى الزيت ونقلبها كويس عشان تحمر من كل ناحيه وبعدين نحطها فى الشربات أو نرش عليها سكر بودرة
http://elbanota.com/wp-content/uploads/2012/08/14526.png.jpg
وبالهنا والشفا
أسألكم الدعاء بظهر الغيب
الزلابية
*****
معلقه كبيرة خميرة
معلقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
معلقه كبيرة زيت
40 جرام دقيق
100 جرام ماء دافىء
نصف كيلو دقيق
30 جرام نشا
كوبيتين ونصف مايه للعجبن
زيت للقلى
شربات تقيل
الخميرو والسكر والملح و40 جرام دقيق والزيت وربع كوب المايه الدافىء نقلبهم مع بعض ونسيبهم بتخمروا لمدة ساعه ودى تبقى خميرة الزلابيا
وبعدين لما تخمر نجيب الدقيق والنشا والمايه ونعجن ولاذم تكون سايله ولو إحتاجت العجينه إذا كانت يابسه نحطهلها مايه
وبعدين نحط العجينه المتخمرة ليها ونسيبها تخمر ساعه كمان
وبعدين بعد ما تخمر نقلبها كويس ونسخن الزيت ونحضر معلقه صغيرة وطبق صغير فيه زيت ونمسك العجينه بقبضة إيدينا تطلع من قبضتنا كدا كورة صغيرة بالمعلقه الصغيرة نغمسها فى الزيت ونقطع الكورة ودا عشان العجينه ما تلزقش فى المعلقه ونحطها فى الزيت ونقلبها كويس عشان تحمر من كل ناحيه وبعدين نحطها فى الشربات أو نرش عليها سكر بودرة
http://elbanota.com/wp-content/uploads/2012/08/14526.png.jpg
وبالهنا والشفا
أسألكم الدعاء بظهر الغيب